Вести:

(ВИДЕО) Дутерте до бунтовничките: Ќе ви пукаме во вагините за да бидете бескорисни

Организациите за човекови права ја осудија изјавата на претседателот на Филипини, Родриго Дутерте, кој рече дека војската треба да им пука во вагините на бунтовниците од женски род затоа што така ќе станат непотребни.

Како што пренесува „Гардијан“, Дутерте навел дека трупите би требало да им пукаат на бунтовничките во гениталиите затоа што без нив би биле бескорисни.

„Имате нова наредба од генералот. ‘Нема да ве убиеме. Само ќе ви пукаме во вагините, без нив ќе бидете бескорисни’“, рекол Дутерте обраќајќи им се на поранешните комунистички бунтовници.

Организацијата „Хјуман рајт воч“ ја осуди изјавата наведувајќи де Повеќе прочитајте на оригиналната страна која ни овозможува да преземеме дел од информацијата:

Loading…

loading…


About The Author

Related posts