Вести:

Грешка на куче предизвика тревога во нуклеарна централа во Белгија

Куче дресирано да открива експлозивни супстанции денес реагирало на пристигната пратка во белгиската нуклеарна централа „Тианж“ поради што била прогласена тревога.

Британските медиуми првично објавија дека во нуклеарката бил откриен сомнителен пакет, но всушност се работело за грешка на кучето.

Поради тревоага биле активирани низа мерки на претпазливост, вклучително и испраќање на војници, полиција и деминери. Неколку часа подоцна било утврдено дека пратката не содржи ништо опасно.

Сепак и поркрај тревогата централата не престанала со работа, а повеќето вработени останале во комплексот.

Терористите кои го извршија нападот во Париз во ноември 2015 година подготвувале напад и врз нуклеарна централ Повеќе прочитајте на оригиналната страна која ни овозможува да преземеме дел од информацијата:

Loading…

loading…


About The Author

Related posts