Вести:

Грујевски и Бошкоски ќе дадат изјава пред Комитетот за азил во Солун

Поранешните началници во УБК, Горан Грујевски и Никола Бошкоски, за два дена, на 15 февруари, пред Комитетот за азил во Солун ќе ги изнесат причините поради кои го бараат азилот во Грција, потврдија за МИА од адвокатскиот тим.

Претходно нивното првично сослушување во Комитетот беше одложено бидејќи имало проблем со обезбедување преведувач на македонски јазик.

Грујевски и Бошковски барање за добивање политички азил во Грција доставија на 29 ноември минатата година.

Грујевски и Бошкоски ќе дадат изјава пред Комитетот за азил во Солун was last modified: February 13th, 2018 by Ана

Повеќе прочитајте на оригиналната страна која ни овозможува да преземеме дел од информацијата:

Loading…

loading…


About The Author

Related posts