Вести:

Израелската полиција препорача две обвиненија за корупција против Нетанјаху

Израелската полиција предупреди дека израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху ќе биде обвинет за корупција во два случаи, објавија денес израелските медиуми.

Нетанјаху негира вмешаност во криминални активности, а од почетокот на 2017 година неколку пати беше испрашуван.

Конечната одлука за покренување на обвинението треба да ја донесе државниот обвинител.

Едниот од случаите е за примање подароци од бизнисмени, а другиот е поврзан со разговорот на Нетанјаху со издавач на весници за ограничување на конкуренцијата, во замена за позитивни известувања.

Нетанјаху изјави дека препораките на полиција за обвинение нема да резултираат со ништо. Тој ги отф Повеќе прочитајте на оригиналната страна која ни овозможува да преземеме дел од информацијата:

Loading…

loading…


About The Author

Related posts