Вести:

Повторно одбиено барањето на Асанж за укинување на налогот за негово апсење

По втор пат беше одбиени барањето на основачот на Викиликс, Џулијан Асанж за укинување на налогот за негово апсење од страна на британски судија.

Адвокатите на Асанж тврдат дека повеќе не е во јавен интерес да се почитува налогот издаден во 2012 година, кога тој ги прекрши услоите за кауција за време на правната битка против неговата екстрадиција во Шведска, каде што се товари за силување. Судијата Ема Арбатнот сепак ги отфрли таквите аргументи.

Асанж доби политички азил во Еквадор и побегна во Амбасадата на Еквадор во Лондон, а според последната судска одлука тој ќе биде уапсен доколку излезе од амбасадата.

Повт Повеќе прочитајте на оригиналната страна која ни овозможува да преземеме дел од информацијата:

Loading…

loading…


About The Author

Related posts