Вести:

Холандскиот министер за надворешни работи си поднесе оставка откако призна дека кажал лага

Само еден ден откако призна дека во 2006 година лажел оти слушнал како рускиот претседател рекол дека има план за создавање на „Голема Русија“, холандскиот министер за надворешни работи Халбе Зејлстра си поднесе оставка.

Неговата оставка ја сооптши за време на дебата во Парламентот, нагласувајќи дека неговиот авторитет бил урнат од признанието на лагата и затоа веќе не може да биде министер.

Холандскиот министер за надворешни работи си поднесе оставка откако призна дека кажал лага was last modified: February 13th, 2018 by Naum Lokoski

Повеќе прочитајте на оригиналната страна која ни овозможува да преземеме дел од информацијата:

Loading…

loading…


About The Author

Related posts