Вести:

Адвокатот на Груевски немал записник, бара да се одложи судењето

Димитар Дангов, еден од адвокатите на четворицата обвинети во случајот „Траекторија“, рече дека бара да се одложи судењето зашто го немал добиено записникот од 31 јануари. Истото го побара и адвокатот Дончо Наков. Судот претходно ги одби сите 6 приговори на обвинетите од минатото рочиште, со што бомбите ќе бидат доказ во постапката.

Обвинителката Лиле Стефанова од СЈО рече дека би било несериозно да се произнесува по предлозите на адвокатите на обвинетите, бидејќи се доставуваат непосредно пред секое рочиште, а не неколку дена претходно.

„Истите предлози на одбраната се повторуваат постојано, а судот веќе се има произнесено“, рече Лиле Стефанова. Таа додаде дека предлози за доказите може да се доставуваат само во доказна постапка, а не пред почеток на главната расправа. „Обвинетите ги имаат добиено сите докази, освен бомбите и смс пораките, но и тие им се достапни. Обвинетите можеа по три пати досега да ги преслушуваат бомбите“, им рече обвинителката на судиите. Според неа, ова е одолговлекување на постапката за истите околности постојано да се доставуваат нови предлози.

Судијата Горан Бошевски ги упати обвинетите и адвокатите на шалтер да си ги подигнат записниците од минатото рочиште. Судењето продолжува по еден час пауза.

Во пред Повеќе прочитајте на оригиналната страна која ни овозможува да преземеме дел од информацијата:

Loading…

loading…


About The Author

Related posts