Вести:

Американски адмирал: Целта на Ким Џонг-ун е обединување на Корејскиот полуостров под неговиот тоталитарен режим

Американскиот адмирал Хари Харис Џеј Ар смета дека цел на севернокорејскиот лидер Ким Џонг-ун е обединување на Корејскиот полуостров под својот тоталитарен режим.

Според Харис нуклеарниот арсенал на Ким не му е потребен само за заштитата на својот режим, туку за обединување на двете Кореји под единствен комунистички систем.

Тој заклучува дека било какви преговори со Северна Кореја мора да бидат фокусирани на отстранување на нуклеарното оружје од Полуостровот.

Американски адмирал: Целта на Ким Џонг-ун е обединување на Корејскиот полуостров под неговиот тоталитарен режим was last modified: February 14th, 2018 by Naum Lokoski

Повеќе прочитајте на оригиналната страна која ни овозможува да преземеме дел од информацијата:

Loading…

loading…


About The Author

Related posts