Вести:

Доживотен затвор за извршителот на нападите во Њујорк и Њу Џерси

Американец со авганистанско потекло е осуден на две казни доживотен затвор за бомбашките напади, кои ги изведе во септември 2016 година во Њу Џерси и Њујорк.

Кон средината на октомври, по двомесечен судски процес, Ахмад Рахими беше прогласен за виновен по осум обвиненија, меѓу кои и за поставување бомба на јавно место и користење оружје за масовно уништување.

Истрагата утврди дека на 17 септември 2016 година тој поставил бомба во Њу Џерси, која требало да експлодира за време на маратонот.

Доживотен затвор за извршителот на нападите во Њујорк и Њу Џерси was last modified: February 14th, 2018 by Ана

Повеќе прочитајте на оригиналната страна која ни овозможува да преземеме дел од информацијата:

Loading…

loading…


About The Author

Related posts