Вести:

До 2036 година цивилната авијација ќе има потреба од над 600.000 пилоти

Растот на воздушниот сообраќај ќе ги принуди авиопревозниците во светот да вработат повеќе од 600.000 пилоти до 2036 година, што ќе биде предизвик со оглед на стареењето на населението, изјави претставник на Меѓународната организација за цивилно воздухопловство (ИЦАО).

– Бројот на патнички летови и патници се удвојува на секои 15 години, но работната сила во секторот се намалува, изјави генералната секретарка на Организацијата, Фанг Лиу, говорејќи пред Советот за меѓународни односи во Монтреал.

Таа истакна дека предизвикот за пронаоѓање соодветни кадри произлегува од неизбежното стареење на населението, намалувањето Повеќе прочитајте на оригиналната страна која ни овозможува да преземеме дел од информацијата:

Loading…

loading…


About The Author

Related posts