Вести:

Извештај: Британските граници се неподготвени за Брегзит

Британските граници и имигрицискиот систем не се подготвени за Брегзит поради несигурност и намалување на средствата, се посочува во денеска објавениот парламентарен извештај.

Британската премиерка Тереза Меј изјави дека се разгледуваат различни опции за имиграцискиот систем по излегувањето на Велика Британија од Европска унија и оти ќе ги претстави основните планови кога истите ќе бидат подготвени.

– Повеќе од една година Владата се уште не ги претставила главните детали за регистрација на сегашните (ЕУ) жители. Пролонгирањето на Владата да го претстави планот за регистрација на граѓаните од други националности и транзицискиот период г Повеќе прочитајте на оригиналната страна која ни овозможува да преземеме дел од информацијата:

Loading…

loading…


About The Author

Related posts