Вести:

Кина воведува антидампинг царини на американски хемикалии

Кинеските власти најавија антидампинг мерки против американските хемиски компании, поради продажбата на хемикалијата стирен која се користи за производство на синтетички материјали и пластика.

САД, Јужна Кореја и Тајван понудиле стирен на кинескиот пазар кој е од пет до 10 проценти под вообичаените пазарни цени, што Кина го протолкува како дампинг пракса и обид да им се наштети на кинеските производители. Кинеското Министерство за трговија соопшти дека со ова им е нанесена сериозна штета на кинеските компании и почна да бара од странските извозници да остават средства како залог, кои ќе бидат по Повеќе прочитајте на оригиналната страна која ни овозможува да преземеме дел од информацијата:

Loading…

loading…


About The Author

Related posts