Вести:

Меѓународната заедница ветува милијарди помош за обнова на Ирак

Сојузници на Ирак се ангажираа денеска да обезбедат милијарди долари под формата на заеми и инвестиции и поддршка на обнова на државата по три години војна врз ИД.

Во третиот и последен ден од меѓународната конференција за обнова на Ирак во Кувајт ветената помош достигна близу 25 милијарди долари. Багдад смета дека за обнова на државата му се потребни 88 милијарди долари.

Владината Национална инвестициска комисија објави список со 157 пороекти за кои се бараат пари на Меѓународната конференција за обнова на Ирак.

Меѓународната заедница ветува милијарди помош за обнова на Ирак was last modified: February 14th, 2018 by Ана

Повеќе прочитајте на оригиналната страна која ни овозможува да преземеме дел од информацијата:

Loading…

loading…


About The Author

Related posts