Вести:

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри, наскоро уште толку

Добиена е дозвола за вработување со договор на дело за 20 медицински сестри и тие почнаа со работа. Тие претходно беа инволвирани по одделите. Очекуваме одобрување за вработување на дополнителни 20 сестри. Има поголема потреба од сестри, но и со овие 40 медицински сестри ќе се подобри состојбата.

Ова денеска го истакна директорката на Клиниката за детски болести, д-р Катарина Ставриќ, која рече дека сестрите кои почнале и ќе почнат да работат ги очекува период на специфична едукација на одделите.

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри, наскоро уште толку was last modified: February 14th, 2018 by Ана

Повеќе прочитајте на оригиналната страна која ни овозможува да преземеме дел од информацијата:

Loading…

loading…


About The Author

Related posts