Вести:

Новинарите нема да имаат пристап до претседателската палата во Франција

Новинарската престорија во Елисејската палата ќе биде затворена, во рамките на настојувањата на францускиот претседател Емануел Макрон за држење под контрола на имиџот во јавноста.

Новинарите ќе бидат преместени на нова локација, надвор од претседателската палата, со што ќе имаат помал увид во активносите на Макрон. Портпаролот на претседетелот истакна дека причината за оваа промена е од оперативна природа, а не за да се намали увидот во активностите на претседателот.

Новинарите нема да имаат пристап до претседателската палата во Франц Повеќе прочитајте на оригиналната страна која ни овозможува да преземеме дел од информацијата:

Loading…

loading…


About The Author

Related posts