Вести:

Охрид и Струга ќе соработуваат со АППТ за развој на туризмот

Средби со градоначалниците на Охрид и Струга, Јован Стојановски и Рамиз Мерко, се дел од активностите на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) на Република Македонија кои ја интензивират меѓуинституционалната и регионалната соработка за зајакнување на туризмот и подобрување на соработката на локално и национално ниво.

Како што информираат од АППТ, на средбата со Мерко договориле отпочнување заедничка соработка во делот на промоцијата и поддршката на туризмот, односно заеднички настап на саемски манифестации, пред се на саемот во Тирана, Албанија. На средбата се дискутирало и за потенцијални инвеститори и инвестициски можности во струшкиот регион. Со Стојановски се разговарало за заеднички настапи со АППТ на саемите за туризам – со приоритет на саемот за туриза Повеќе прочитајте на оригиналната страна која ни овозможува да преземеме дел од информацијата:

Loading…

loading…


About The Author

Related posts