Вести:

Повеќе од 20 парови уапсени во Индонезија бидејќи го прославувале Денот на вљубените

Поради прославување на Денот на вљубените и покрај забраната на властите повеќе од 20 двојки се уапсени во Индонезија.

Полицијата спроведе рација во хотелите во Сурабаја каде што уапси повеќе од 20 двојки за кои се сомневаат дека ја прекршиле забраната за славење на 14 Февруари, односно Денот на вљубените.

Денот на вљубените е забранет во Индонезија бидејќи тој не бил дел од нивната култура, а полицијата спроведувала „лов на вљубени“ и по училиштата.

Повеќе од 20 парови уапсени во Индонезија бидејќи го прославувале Денот на вљубените was last modified: February 14th, 2018 by Naum Lokoski

Повеќе прочитајте на оригиналната страна која ни овозможува да преземеме дел од информацијата:

Loading…

loading…


About The Author

Related posts