Вести:

Поради невремето голем број на населени места во западниот дел на Македонија останаа без електрична енергија

Поради невремето проследено со обилни врнежи од дожд и снег без напојување со електрична енергија останаа населени места во охридско, струшко, кичевско, гостиварско, ресенско, во реканскиот крај, во мавровскиот регион и неколку планински села во тетовскиот регион.

Од ЕВН информираа дека нивни екипи во текот на вчерашниот ден ги санираа дефектите во повеќе населени места, освен таму каде што имале проблеми со пристапот поради големите наноси од снег и одрони на патот. Нивни екипи од утринава се постојано на терен за да се санираат дефектите.

Поради невремето голем број на населени места во западни Повеќе прочитајте на оригиналната страна која ни овозможува да преземеме дел од информацијата:

Loading…

loading…


About The Author

Related posts