Вести:

Стапи во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка меѓу Македонија и Бугарија

Министрите за надворешни работи на Македонија и Бугарија, Никола Димитров и Екатерина Захариева соопштија дека го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи, со што во сила стапи Договорот за пријателство, добрососедство и соработка меѓу двете земји.

Овој договор беше потпишан на 1 август 2017 година од страна на премиерите на двете држави, а со денешното потпишување завршува формалната постапка за стапување во сила, по ратификацијата во парламентите на двете земји.

Стапи во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка м Повеќе прочитајте на оригиналната страна која ни овозможува да преземеме дел од информацијата:

Loading…

loading…


About The Author

Related posts