Вести:

Столтенберг побара поголем буџет за НАТО

За да ги одржиме нашите земји безбедни потребни ни се повеќе воени расходи, инвестиции во клучните капацитети и сили за мисиите и операциите на НАТО, изјави генералниот секретар на Алијансата, Јенс Столтенберг.

Тој ги повика европските сојузници и Канада да продолжат со зголемување на трошоците за одбрана во моментот кога НАТО ги проширува своите командни центри, како одговор на руските активности.

Столтенберг побара поголем буџет за НАТО was last modified: February 14th, 2018 by Naum Lokoski

Повеќе прочитајте на оригиналната страна која ни овозможува да преземеме дел од информацијата:

Loading…

loading…


About The Author

Related posts