Вести:

Федерален судија од Њујорк ја блокираше одлуката на Трамп да ја откаже програмата ДАЦА

Федерален судија од Њујорк ја блокираше одлуката на американскиот претседател Доналд Трамп за укинување на програмата ДАЦА со која им се овозможува на млади имигранти кои илегално дошле во САД со своите родители, да учат и да работат во земјата.

Во јануари, исто така, федерален судија од Сан Франциско донесе одлука против откажувањето на оваа програма.

Новата судска одлука се однесува на тужбата против одлуката на Трамп, поддржана од обвинители од 17 држави.

Федерален судија од Њујорк ја блокираше одлуката на Трамп да ја откаже програмата ДАЦА was last modified: February 14th, 2018 by Ана

Повеќе прочитајте на оригиналната страна која ни овозможува да преземеме дел од информацијата:

Loading…

loading…


About The Author

Related posts