Вести:

Јункер против драстично намалувањето на расходите за кохезиската политика на ЕУ

Претседателот на Европската комисија, Жан Клод Јункер, денеска ги презентираше своите ставови за клучните прашања од политиката на ЕУ на прес-конференција која траеше речиси еден час.

Јункер изрази поддршка за предвремено објавување на водечките кандидати за претседател на ЕК во изборите за европарламентарци следната година. Поранешните премиери на ЕУ ги исполнуваат сите услови за претседател на комисијата, додаде тој. Според него, водечките кандидати треба да се објават до крајот на оваа година.

Во одговор на новинарско прашање, Јункер објасни дека го поддржува намалување на буџетите за зближување (та Повеќе прочитајте на оригиналната страна која ни овозможува да преземеме дел од информацијата:

Loading…

loading…


About The Author

Related posts