Вести:

15 сообраќајки во текот на вчерашниот ден во Скопје

Во текот на вчерашниот ден, на подрачјето наСекторот за внатрешни работи Скопје се случиле вкупно 15 сообраќајни незгоди од кои две со тешки телесни повреди, петсообраќајни незгоди со телесни повреди и осум со материјалнаштета. При сообраќајните незгоди две лица се здобиле со тешкителесни повреди и пет лица се здобиле со телесни повреди.

Одпреземените мерки и активности констатирано е дека 18 возачи гоуправувале возилото со брзина поголема од дозволената, еденвозач е санкциониран поради управување на моторно возило поддејство на алкохол, а девет возачи биле исклучени од сообраќајотбидејќи го управувале возилото без да се стекнат со право зауправување на моторно возило.

Поради технички неисправнивозила од сообраќајот исклучени се четири возила и 10 возилапоради истечена важност на сообраќајната дозвола. Во однос напешаците, санкционирани се девет пеша Повеќе прочитајте на оригиналната страна која ни овозможува да преземеме дел од информацијата:

Loading…

loading…


About The Author

Related posts