ЌЕ СЕ ПУШИ НА ТЕРАСИ, СОБРАНИЕТО ГИ УСВОИ ИЗМЕНИТЕ НА ЗАКОНОТ

ЌЕ СЕ ПУШИ НА ТЕРАСИ, СОБРАНИЕТО ГИ УСВОИ ИЗМЕНИТЕ НА ЗАКОНОТ

Пратениците денеска на продолжението на 11. седница ги донесоа измените на Законот за заштита од пушење, во скратена постапка. За Законот гласаа 41 пратеник, 14 беа против, а еден воздржан при присуство на 61 пратеник. На седницата не присуствуваа пратенциите од редот на опозицијската ВМРО-ДПМНЕ.

– Во сила останува целосната забрана за пушење во затворени објекти. Ниту едно право на непушачите не е нарушено. Се работи само за тераси, бавчи – платформи, надвор од објектот, ка…

повеќе прочитајте на оригиналната страница која ни овозможи да преземаме дел од информацијата / мкневс