Ne mogu s nekim svirati, a imati neke neraščišćene račune

Sve me više zanima umjetnost usvojena ‘pipanjem u mraku’, nego naučena umjetnost, kaže umjetnik

Vlatko Stefanovski, svjetski priznat gitaristički virtuoz koji potpisuje nagrađivane teme za petnaestak filmova, glazbu za balete, nastupao je od Bugarske do Los Angelesa, svirao s Tommyjem Emmanuelom i simfonijskim orkestrima diljem Europe, proslavio makedonsku etno glazbu svirajući u bendu “Leb i sol”, nedavno je izdao hvaljeni album “Mother Tounge” koji će 17. travnja predstaviti na koncertu u Lisinskom.

– Želja da snimim “Mother Tounge” traje dvadeset godina. Ali svih ovih godina nije bilo pravog trenutka. Nakon solidnog broja koncerata koje sam odsvirao po raznim gitarističkim festivalima, taj svoj izraz očistio sam dovoljno dobro da sam mogao razmišljati gdje bih smjestio sve te svoje pjesme. Repertoar koji mogu odsvirati širi se iz dana u dan, dakle ne treba mi ni bubnjar, ni basist, ni klavijaturist, ni pjevač – ističe za Story 60-godišnji umjetnik otkrivši i zbog čega više ne postoji bend “Leb i sol”: – Prebrzo smo uspjeli, osvajali nagrade, svirale svugdje. Stvarno smo bili nevjerojatan bend. Razišli smo se zbog osobnih neslaganja, i onih kreativnih. Nisu to bile svađe, više bih rekao zamor materijala. Ne mogu s nekim svirati, a imati neke neraščišćene račune.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/showbiz/ne-mogu-s-nekim-svirati-a-imati-neke-nerasciscene-racune-1233043 – www.vecernji.hr