Село Подгорци – Репортажа – 1-дел

Почитувани Подгорчани и верни читатели на Подгорци Инфо.Чест ми е и задоволство да ви го претставиме филмот кој зборува за нашето село и за нашиот сограѓанин Џемајл Далипоски.Тој во кратки црти ни ја опишува неговата биграфија и неговиот печалбарски живот.На сите добро познат и секогаш културен и дружељубив.Џемајл во соработка со „МАРИОВО ФИЛМ„ И Ќанија Цаноски снимија документарен филм за Подгорци.Во неговата приказна може да се најдат многу наши кои поголемиот дел од животот го поминале на гурбет.Цаноски покрај тоа што го опиша животот на неговиот пријател Џемајл тој објасна и со какви природни убавини располага нашиот крај.

canija

Loading…

loading…


Интернет тв – сите серии….8 сајтови

Loading…