ВИ ЗАГОРЕ ТЕНЏЕРЕТО? ЕВЕ ТРИКОВИ КАКО ЛЕСНО И БРЗО ДА ГО ИСЧИСТИТЕ

Дури и на најускусните домаќини им се случува понекогаш да ја загорат храната и да остават дамки на садовите, кои барем  наизглед не можат никако да се отстранат. Безразлика дали станува збор за загорено млеко, сосови или друга храна, ви претставуваме два начини за ефикано чистење на загорените тави или тенџериња.

zagoreno tendjereВо загореното тенџере зовријте вода (три прста) во која имате растворено малку прашок за пециво – и загорениот дел на дното ќе се отстрани многу лесно. Кај тенџерето кое е премногу изгорено се стана и малку детергент и се трие со жица за рибање на садови.

Постои уште еден начин на чистење. За него ќе ви бидат потребни три лажици оцет, лажица сода бикарбона и две шолји вода…

 

Poveàe proòitajte na :mkdnevs

Loading…

loading…


Интернет тв – сите серии….8 сајтови

Loading…