600 ИЛЈАДИ ЗГРАДИ МОЖЕ ДА СЕ УРНАТ ВО ИСТАНБУЛ ПРИ СИЛЕН ЗЕМЈОТРЕС

Околу 600 илјади згради може да се урнат во Истанбул во случај на голем земјотрес за што научници одамна предупредуваат дека се очекува во тој реон, објави весникот Хуриет дејли њуз. Тоа го изјави министерот за животна средина Мехмет Јозхасеки.

Министерот додаде дека научниците прогнозираат во Истанбул голем земјотрес во следните 15 до 30 години и бараа преземање превентивни мерки за ограничување на евентуални последици.

– Преземени се секакви мерки, подготвивме инфраструктура и јасни ни се проблемите, изјави министерот.

Повеќе прочитајте на .мкдневс

Loading…

loading…


Интернет тв – сите серии….8 сајтови

Loading…